Lidenskap for håndverk i generasjoner

Med en stolt historie og varig tilnærming, skaper Hamran kjøkken som tåler tidens tann. Tradisjonelle teknikker og moderne innovasjon kombineres for å skape funksjonelle og varige kjøkken, som blir en del av familiens historie i mange år.

{{value.alt|default:value.image.title}}

Bestandighet og estetikk

Tre er et levende materiale som eldes fint, og når kunden selv kan være med gjennom hele prosessen – fra skisse til ferdig resultat – kan vi sammen bygge noe som gir bruksglede i mange, mange år. Ved å bygge noe bestandig unngår vi samtidig unødvendig hogst, og reduserer dermed det økologiske avtrykket. Et kjøkken eller interiør fra Hamran skal vare lenge, gjerne i generasjoner.


Vi opplever trematerialer som naturlig vakre i seg selv, og ønsker å bruke hele treet. Dette har et miljømessig siktemål, men også et estetisk. Hvert stykke tre har sin historie; årringer, fargenyanser og merker etter kvist gir liv til det ferdige resultatet, og bringer naturen inn i hjemmet eller på arbeidsplassen. Variasjonen, uregelmessigheten ved treet gjør det unikt, og gir andre muligheter enn menneskeskapte materialer, både taktilt og visuelt.

{{value.alt|default:value.image.title}}

Tilpasning gjennom dialog

Hos Hamran tar vi oss god tid til å samtale med kunden om utforming, materialvalg og tilpasning til eksisterende rom. Gjennom en gjensidig idéutveksling finner vi ut hvordan vi best forener det praktiske med det estetiske. Valg av løsninger og materialer vil i siste ende være opp til kunden, men vi kommer gjerne med kvalifiserte råd gjennom hele prosessen, og vil gjøre vårt beste for å imøtekomme ethvert ønske.
Alle er velkommen til å besøke oss på Snartemo, hvor man selv kan se og kjenne på materialene, få et innblikk i hvordan vi arbeider, og oppleve hvordan idéer tar form. Ta gjerne kontakt på forhånd for å avtale besøk.

Vår historie

 • 1930

  om oss/vaar historie 1930

  Torleif Hamran etablerer sammen med to brødre Hamran Snekkerverksted på Snartemo. De lager blant annet dører, vinduer, trapper og syskrin.

 • 1938

  om oss/vaar historie 1938

  Skoleverket i Oslo gir Hamran lisens til å produsere høvelbenker til skolebruk. Vi snekrer fremdeles ca. 500 slike benker årlig.

 • 1957

  om oss/vaar historie 1957

  Vi starter opp kjøkkenproduksjon. Mens mange konkurrenter går for plast og malte kjøkken, er fokuset vårt på heltre – i begynnelsen mest bjørk, senere også bøk og eik.

 • 2001

  om oss/vaar historie 2001

  Trond Hamran overtar som daglig leder. Steg for steg tar han bedriften i en mer ambisiøs retning.

 • 2009

  om oss/vaar historie 2009

  Hamran satser for fullt på interiør, i tillegg til kjøkken. Vi skreddersyr nå totalløsninger av de beste materialer. Bærekraft og bruk av lokalt treverk blir enda viktigere enn før.

 • 2017

  IngerMarieGrini_Hamran_Skoyen_9417

  Oslo-studioet utvides til å bli visningsrommet Made By Wood.

 • 2019

  om oss/vaar historie 2019

  Hamran nomineres til Bo Bedres designpris som årets produsent for å ha laget møbler, interiør og eksteriør til Restaurant Under.

 • 2020

  om oss/vaar historie 2020

  Hamran inviteres til å delta på designmessen Norwegian Presence i Milano. Vi satser i større grad på eksport.