Vandre

Vi på Hamran er stolte av å kunne være med på å gjenreise respekten for den sørlandske eika, og på å gjøre forvaltningen av den lokale skogen stadig mer bærekraftig.

Produkter (3)

Se i nettbutikk
{{value.alt|default:value.image.title}}

Alt skal med

Etter mange års eksperimentering med ulike teknikker for tørking og videre behandling av eikestammene er vi nå kommet dit at vi kan gjøre bruk av hele treet. Det er ikke lenger noen motsetning mellom å lage et premium-produkt og å sørge for at all eika blir brukt hensiktsmessig – altså til å skape vakre ting som varer i generasjoner. Det nyeste skuddet på Hamran-stammen er kjøkkensystemet Vandre.

Vandre-kolleksjonen er utviklet internt og produseres på Snartemo. Utformingen har skjedd i et idé- og arbeidsfellesskap hvor mennesker med ulik kompetanse samles.

  • IngerMarieGrini_Hamran_Showroom_8489-1-uai-1920x1080
  • IngerMarieGrini_Hamran_Showroom_63B9615-uai-1280x1706
  • IngerMarieGrini_Hamran_Showroom_8501-uai-1280x1706

Et kjøkken og et møbel

Fram til nå har alle våre kjøkken vært stedsbygde, og den løsningen vil vi fortsette å tilby. Med Vandre-kolleksjonen har vi imidlertid designet et modulært system, hvor de forskjellige delene er frittstående og kan brukes uavhengig av hverandre.

  • IngerMarieGrini_Hamran_Showroom_8455-uai-1920x1080
{{value.alt|default:value.image.title}}

Kortreise sommerfugler

Vandre-kolleksjonen produseres i lokalt høstet heltre eik. Den består av et minimum av materialer og sammenføyninger, og gir et åpent og ærlig uttrykk. Her følger form funksjon – ingenting er overflødig. Vi har til og med tatt vekk skrogsidene, siden den solide konstruksjonen er selvbærende uten. Skuffene er konstruert som én kasse, og som i møbelkolleksjonen Under har vi tatt opp igjen den gamle, men suverene teknikken med sommerfugl-sammenføyninger. Skapfrontene er laget av tre separate eikeplater som er limt sammen for maksimal styrke og stabilitet.

  • IngerMarieGrini_Hamran_Showroom_8419-uai-1920x1080

Levende kvist

Vandre-kolleksjonen står i et spenn mellom en moderne, lett estetikk og en tradisjonell nøysomhetstanke, hvor vi sørger for å utnytte de ressursene vi til enhver tid råder over. Vi beveger oss bort fra flyktige trender og søker noe tidløst, noe naturlig. Slik som kvisten i treet. Den er ikke noe vi trenger å gjemme vekk, men noe som skaper kontrast og dynamikk. Sammen med den glatte og ru natursteinen vi bruker til vask og på benkeplater blir resultatet noe håndgripelig, ekte og varig. Noe hvor hele treet får komme til sin rett.