Naturen gir næring til sansene, og minner oss om
hvor vi kommer fra

For Hamran er bærekraft å bringe naturen inn i hverdagen. Bærekraft og bruk av lokalt treverk blir enda viktigere enn før. Det beste treet er det treet vi selv kan høste; alt vi lager i heltre eik kommer nå fra de sørlandske skogene

{{value.alt|default:value.image.title}}

Sørlandsk eik

Holdbar, motstandsdyktig og vakker. Eikens rike garvesyre gjør den ideell for langvarig bruk, som vintønner som varer i århundrer. Brennedeikstolper står støtt i jorden gjennom århundrer.

På Sørlandet vokser den stolte eiken, uovertruffen i møbler, kjøkken, interiør og utendørs bruk. Her faller eikenøttene, og historien begynner.

  • tractor

Et langsomt materiale

Hamran samarbeider med lokale skoger og sagbruk, venter tålmodig på den kompakte eiken. Tiden forvandler den til vakker glød og sølvglans. Langsomt materiale, eiken tørker til sin fulle skjønnhet.

{{value.alt|default:value.image.title}}

Ut i skogen

Under-kolleksjonen ble født av visjonen om bruk av lokalt høstet eik. Trond Hamran selv søkte de beste emnene i Agder-skogen og skrev et nytt kapittel i Hamrans historie. Vi prioriterer nå lokalt høstet lauvtre for å forhindre bortkasting av norsk lauvtre og vise vår bærekraftige tilnærming. Eik er det mest bærekraftige norske treslaget vi bruker.

Se Under-kolleksjonen →

{{value.alt|default:value.image.title}}

En stol er også et tre

Lokalt trevirke er gunstig for klimaet, da treet binder CO2 både under vekst og som ferdig produkt. Vår produksjon er miljøvennlig uten skadelige stoffer og lite energikrevende.

Vi kombinerer gamle teknikker med nye og mer effektive metoder. Vårt fokus på langvarig holdbarhet reduserer det totale miljøavtrykket til et minimum.